De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

00010102 VuurwerkSINT NICOLAASGA - Het Oud & Nieuw-feest, dat voorgaande jaren tijdens de jaarwisseling in de Doniahal in Sint Nicolaasga werd georganiseerd, stopt. De tegenvallende bezoekersaantallen liggen aan het besluit ten grondslag.

Gemeente De Fryske Marren is druk op zoek naar een oplossing. Met het centrale feest wordt namelijk voorkomen dat de jeugd 's nachts op straat gaat zwerven en mogelijk voor problemen zorgt. 

De komende tijd gaat de gemeente in gesprek met het bestuur van jeugdsociëteit De Wissel en met de plaatselijke horeca-ondernemers om naar een oplossing te zoeken. Mocht er met de partijen niet een oplossing worden gevonden, dan beraadt De Fryske Marren zich op de gevolgen voor de openbare en veiligheid in Sint Nicolaasga. 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?