Menu

zoeken

Grote wolken waterdamp ontsnappen uit de metershoge bergen compost op het terrein van de zandwinput van Van der Wiel BV in Nij Beets. Kraanmachinisten van loonbedrijf Lageveen uit Nij Beets verplaatsen de compost regelmatig. Afhankelijk van de weersomstandigheden ontwikkelen zich dan wolken damp, die soms zo dicht zijn dat ze geen hand voor ogen zien.Inwoners van gemeente De Fryske Marren kunnen op zaterdag 23 maart 2024 gratis GFT-compost kunt ophalen op de verschillende milieuterreinen. p de locatie aan de Houtdijk 1a in Harich is een beperkte hoeveelheid compost beschikbaar. Tijdens de openingstijden kan men ook in Joure (Handelswei 13) en Lemmer (Ossekamp 4) terecht. Voor alle terreinen geldt: op is op.

Met deze uitdeelactie wil de gemeente haar inwoners bedanken voor hun inspanning bij het scheiden van gft-afval. Daarnaast kan iedereen op deze manier kennismaken met ,,een mooi product dat zowel voor het milieu als voor de bodem waardevol is'', aldus een woordvoerder van de gemeente.



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!