De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160804 SKS Langwarder WielenLANGWEER - Het spektakel op de Langwarder Wielen heeft de thuiszeilende Twee Gebroeders niet meer opgeleverd dan een teleurstellende twaalfde plaats.

Door de vele wisselingen en de harde wind leek de Swan aanvankelijk de aansluiting te kunnen vinden met de top. Schipper Johannes Meeter en zijn bemanning zaten bij de eerste boeien er scherp bij. Langweer pakte wat posities winst en kroop steeds verder naar vorenin een veld waar de verschillen klein waren.

Toch liep de top drie met Grou (de uiteindelijke winnaar), Akkrum en Heerenveen uit. Daarachter was de strijd fel en kon de Swan uiteindelijk de goede uitgangspositie niet behouden. Langweer bleek in de tweede helft van de wedstrijd niet de snelheid te hebben van de andere skûtsjes, waardoor de uitslag bij het afschot opnieuw teleurstellend was. Huizum, de Súdwesthoeke en Woudsend gingen de Twee Gebroeders in het slot voorbij, waardoor Langweer alleen nog Joure en Drachten achter zich kon houden.

Sneek gaat dankzij een vierde plek op de Langwarder Wielen in het klassement aan de leiding. Langweer vinden we terug in de onderste regionen. Voor vrijdag verplaatst de vloot zich richting Elahuizen. 

(Foto's: De Zakenman)

160804 SKS Langwarder Wielen vloot

160804 SKS Langweer thuiskomst

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?