De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160805 Langweer Skutsje boeiELAHUIZEN - Op de Fluessen bij Elahuizen heeft Langweer zich vrijdag tijdens de zesde skûtsjesylwedstrijd weten te revancheren en de bittere nasmaak van twee teleurstellende elfde plekken enigszins weten weg te spoelen. 

Samen met Joure en Lemmer stal de Twee Gebroeders vrijdagmiddag lange tijd de show. Het gevecht tussen de drie vond plaats in de middenmoot, ver achter koploper Earnewâld. Die was de gehele wedstrijd ongenaakbaar en won ruim voor Grou en Sneek.

Schipper Johannes Meeter kan echter trots zijn op de prestatie, want samen met zijn bemanning leverde hij een prachtige strijd. In het prille begin lag de Swan zelfs even tweede, maar in de strijd om de ereplaatsen wist Langweer zich niet te mengen.

Op het meer was een zandloper uitgezet. Dit zorgde voor spektakel bij de verschillende tonnen, die skûtsjes scherp wilden aanvliegen. Op het kruisrak kon vervolgens afstand worden gemaakt. Toch bleven de zeiltekens J, L en de zwaan dichtbij elkaar. De drie kemphanen wisselden continu van posities. Akkrum werd daar het slachtoffer van, terwijl Sneek en d'Halve Maen het impossante zeilgevecht wisten te ontvluchten.   

Uiteindelijk moest Johannes Meeter zijn meerdere erkennen in Lemmer en Joure. In de slotfase kwam Woudsend nog opzetten en ging Langweer zelfs nog voorbij ter hoogte van de op één na laatste ton. Toch heeft de bemanning van de Twee Gebroeders met een achtste plaats vertrouwen kunnen tanken voor de aankomende wedstrijden. Zaterdag verplaatst de vloot zich richting het IJsselmeer bij Stavoren.

(Archieffoto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?