De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

150724 Langweer Skutsje achterkant variantWOUDSEND - Langweer heeft de winst op het IJsselmeer een goed vervolg gegeven op het Hegemer Mar bij Woudsend. In onstuimige omstandigheden finishte de Twee Gebroeders als vierde.

Het was nog even onzeker of de wedstrijd door zou gaan, maar uiteindelijk werd er groen licht gegeven. Met windkracht 5, met uitschieters naar 6, werd het een spectaculaire wedstrijd, zonder noemenswaardige problemen. Vanaf de start lag Langweer op een goede positie. De Swan lag bij de eerste boei vlak achter koplopers Earnewâld en Drachten. Al vrij snel kwam er voorin het peloton tekening in de strijd. Earnewâld stevende af op alweer haar derde dagzege. Drachten werd tweede en Sneek finishte als derde.

De voorspelling van schipper Johannes Meeter van Langweer blijkt al redelijk tot uitvoering te komen. Hij gaf vooraf in De Zakenman aan dat hij een winnaar verwacht die veel punten zou verzamelen, omdat de verschillen in de vloot erg klein zijn. De ene dag winst, kan een volgende dag teniet worden gedaan met een lage klassering. Sneek is momenteel koploper en heeft met nog drie wedstrijden voor de boeg, al hetzelfde aantal punten als Joure vorig jaar. Langweer klimt inmiddels naar een zevende plaats.

Dinsdag heeft de vloot een rustdag. Woensdag is de eerste wedstrijd bij Lemmer. 

(Archieffoto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?