De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

150808 IFKS Opsjitter Zwaga variantHINDELOOPEN - De Opsjitter uit Langweer met schipper Willem Zwaga is het IFKS-kampioenschap zaterdag begonnen met een zevende plaats.

De kleine z komt ook dit jaar uit in de B-klasse. Het voorseizoen begon voor de bemanning uitstekend met onder andere een overtuigende winst in de tweede klasse tijdens de Lemmer Ahoy. Vooraf zijn de ogen met name gericht op 'degradant' Walter de Vries met de Goede Verwachting, de gebroeders Veenema met Zeldenthuis en Ora et Labora van Sietse Broersma. De drie kemphanen maakten er een ware titanenstrijd van met Walter de Vries als de winnende schipper. Ora et Labora kwam als tweede over de meet, gevolgd door de Zeldenthuis.

De Opsjitter kon zich niet onttrekken uit de middenmoot en eindigde als zevende. Wellicht dat bij de komende wedstrijden het skûtsje uit Langweer voor een verrassing kan zorgen. Maandag zeilt de vloot bij Stavoren. 

(Archieffoto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?