De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

28082016 Langweer renado 3LANGWEER - Renado en Langweer  supporters hadden beide lang uitgekeken naar de derby in het bekertoernooi. Op het sportveld it Tsjillân werd het echter nooit een echte gelijke strijd. Renado was veruit, voetballende en conditioneel, de betere ploeg en won verdiend met 1-6. Renado was door het gelijke spel van NOK tegen Woudsend  van en dag eerder al zeker van de volgende bekerronde.

Al na 6 minuten werd de 52-jarige inval doelman Watze Bilstra verslagen na een goede aanval van Renado waarbij Giedo de Weerd de Langweer doelman met een lob kansloos liet. Bilstra, die overigs een verdienstelijke partij speelde, was de invaller voor zijn zoon Jetse die op de weg terug is van een kruisband operatie. In de zeventiende minuut scoorde Arjen Postma uit een vrije trap de 0-2. Langweer kwam vijf minuten later met de aansluittreffer door Renado doelman Kevin Drost via de lat te verrassen.

In de tweede helft eenzelfde beeld: een beter voetballend Renado dat in een laag tempo aanvankelijk niet wist te scoren. In de vijfenvijftigste minuut was het wederom Giedo de Weerd die beheerst scoorde. In de laatste vijf minuten vielen er nog drie doelpunten allemaal van Renado-zijde. In de 85 ste minuut scoorde Giedo de Weerd zijn derde doelpunt van de middag. Even later werd hij onderuit gehaald binnen de zestien en Rudi Postma scoorde uit de penalty Renado's vijfde, In de laatste minuut was het Daan Laros die voor de 1-6 aantekende en daarmee de Sint Nyksters een bekerronde verder schoot.

(Foto's: De Zakenman)