040916 RENADO READ SWART 3SINT NICOLAASGA -  Renado heeft het eerste duel in de competitie onnodig met 0-1 verloren van Read Swart uit de Knipe. De gehele wedstrijd waren er genoeg kansen om de goede serie in de oefenduels en bekercompetitie een goed vervolg te geven.

Renado had over de hele wedstrijd een veldoverwicht, maar de Sint Nyksters misten de scherpte om dit in doelpunten om te zetten. In de eerste helft zag het Sint Nykster publiek een tweetal goede kansen. Gert Jan Vink kreeg een kans in de twaalfde minuut en een vrij trap van Arjen Postma werd uit de bovenhoek gehaald door de Read Swart doelman. Renado kreeg deze middag geen grip op de stug verdedigende Knipsters

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Halverwege de tweede helft moest Arjen Postma zich laten vervangen toen hij zich in een duel verstapte. Rudi Postma zakte naar het middenveld en Theo Steneker kwam in het veld als spits. Renado miste de overtuiging en in de 88ste minuut kreeg Read Swart een corner. Uit de hoekschop scoorde Read Swart, geheel tegen de verhouding de 0-1.