VoetbalHARDEGARIJP / DAMWÂLD - VVI en VV Langweer zijn er niet in geslaagd om het nieuwe seizoen met een positief gevoel te beginnen. Beide voetbalverenigingen verloren hun eerste uitduel.

Zaterdag tweedeklasser VVI keek bij Hardegarijp na twaalf minuten al tegen een achterstand aan. De oranjehemden hadden moeite om grip te krijgen op het spel van de tegenstander, die dus het net ook wisten te vinden. De ploeg van trainer André Semplonius wist na de goal de rug te rechten en kreeg de overhand. Dit resulteerde niet in een doelpunt. In eerste instantie leek VVI het goede spel ook in tweede helft door te zetten, maar de thuisploeg werd sterker en kreeg grote kansen. Uiteindelijk viel ook de 2-0. De wedstrijd was helemaal gespeeld toen de scheidsrechter een penalty toewees aan Hardegarijp, die feilloos binnenschoot. Aanvoerder Ronald de Jong van VVI tekende met een prachtige volley voor het slotakkoord.

Zondag vijfdeklasser VV Langweer ging met 4-2 onderuit in Damwâld. Op het kunstgras van De Wâlden keken de roodhemden al tegen een 4-0 achterstand aan. De Wâlden kreeg alle ruimte om te counteren en de ploeg van trainer Guido Pen wist daar geen raad mee. Een eigen doelpunt was illustrerend voor alle onheil die Langweer over zichzelf afriep. In de kleedkamer hebben de mannen elkaar in de ogen gekeken en besloten om te proberen nog alles uit het restant van de wedstrijd te halen. In twintig minuten tijd werd de achterstand verkleind met twee doelpunten nadat Sander Drost en René Feenstra uit een penalty scoorden. Het spel golfde op en neer. VV Langweer kreeg nog voldoende kansen om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar het doel werd niet gevonden. Met een zeperd keerde het elftal dus terug richting het watersportdorp.

VVI speelt volgende week zaterdag thuis de derby tegen SC Joure. VV Langweer neemt het zondag op eigen veld op tegen SC Boornbergum 80. Vierdeklasser Renado reist zondag af naar Aldeboarn.

(Archieffoto: Noordoost.nl)