100916 vvi joure 3IDSKENHUIZEN - VVI is er ook in de tweede wedstrijd van het seizoen niet in geslaagd punten te pakken. In de derby tegen SC Joure werd op het sportpark de Stripe met 2-3 verloren. De Idskenhuisters hadden met name in de eerste helft enkele goede kansen, maar misten de scherpte tegen de beter voetballende Jousters.

In de eerste helft was VVI gelijkwaardig aan de Jousters. De mannen van André Semplonius misten echter de scherpte om het Joure echt moeilijk te maken. Tot het zestienmeter gebied ging het redelijk maar werd er geen enkele rendement gehaald uit het harde werken. SC Joure wachtte rustig af en op slag van rust benutten zij tweemaal na niet kordaat optreden in de VVI-defensie de kansen die geboeden werden. De Jouster konden zo met een comfortabele 0-2 voorsprong beginnen in de tweede helft.

In de tweede helft was het al binnen tien minuten 0-3 voor de Jousters en leek de wedstrijd beslist. Uit twee dode spelmomenten kwam VVI nog wel terug in de wedstrijd. Ronald de Jong scoorde tweemaal. De 1-3 kwam uit een penalty na hands van een SC Joure verdediger en uit een vrij trap scoorde De Jong met een prachtig schot van een meter of twintig in de bovenhoek de aansluitingstreffer. In de laatste minuut kreeg Daniel Kleiterp nog een dot van een kans maar zijn kopbal ging rakelings over zodat de derby tegen Joure geen punt opleverde.

Volgende week moet VVI uit tegen Stiens, dat met 2-1 verloor van Broeksterboys.