De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

110916 oldeboarn renado 16ALDEBOARN - Net als vorig seizoen is Renado ook afgelopen zondag op alle fronten afgetroefd door Oldeboorn.

De Sint Nykster trainer Piet de Winter van Oldeboorn had zijn huiswerk goed gemaakt en had zijn team duidelijk op scherp staan. Werd het vorig jaar 6-2, nu werden de Sint Nyksters kansloos met 3-1 verslagen. Renado miste Arjen Postma, die vorige week met een knieblessure het veld verliet. Voetballend gezien is dit een aderlating voor de Sint Nyksters en daar is vooralsnog geen antwoord op gevonden.

De wedstrijd ging in het begin nog redelijk gelijk op, maar nadat de scheidsrechter Koopmans een duidelijke overtreding op de hakken van Hans Semplonius weg wuifde, scoorde Oldeboorn de 1-0. De leidsman gedurende de 90 minuten de nodige irritatie op bij zowel Renado als Oldeboorn door enkele onbegrijpelijke beslissingen. Nadat de score werd geopend, tekende Giedo de Weerd vrij snel voor de gelijkmaker. Op snelheid passeerde hij de defensie van Oldeboorn. Dit gaf hoop, maar bleek uiteindelijk slechts het enige wapenfeit van de Sint Nykster.

Ook in de tweede helft veranderde het beeld niet. Op alle fronten werd Renado afgetroefd door de fysiek sterke Oldeboorn-spelers. Giedo de Weerd kwam maar niet los van de dubbele mandekking en de overige Renado-voorwaartsen konden hier maar niet van profiteren. Na twee enorme blunders in de Renado-defensie werd de eindstand nog 3-1. 

(Foto's: De Zakenman)

110916 oldeboarn renado 13

110916 oldeboarn renado 30

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?