De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

00030251 fluit scheidstrechterLANGWEER - VV Langweer heeft afgelopen zondag haar eerste punt in het nieuwe seizoen gepakt. Toch zal de ploeg van trainer Guido Pen gehoopt hebben op meer dan een schamel puntje tegen Boornbergum '80. 

Op het eigen veld moest, na de valse start in Damwâld vorige week, voor het eerst worden gewonnen. De teleurstelling was groot toen de roodhemden al na drie minuten tegen een achterstand aankeken. Een miscommunicatie in de verdediging werd door de aanvaller van Boornbergum genadeloos afgestrafd. De spelers van Langweer raapten zichzelf bij elkaar en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Een spervuur aan kansen volgden, waarbij onder andere de lat werd geraakt. Na ruim een half uur werd het opportunisme beloond. Sander Drost kwam vrij voor de keeper en speelde hem beheerst uit. Voor rust kwamen er nog kansen voor een voorsprong, maar de spelers gingen met een gelijke stand de kleedkamer in.

Na de rust ging het opnieuw fout in de verdediging van Langweer. Een enorme blunder ging er vooraf aan het doelpunt van Boornbergum, waardoor de voetballers uit het watersportdorp wederom aan een een inhaalslag moesten beginnen. Een tweede gele kaart voor Edwin Drost, vanwege een vermeende natrappende beweging, maakten de problemen voor Langweer nog groter. Met tien man konden de roodhemden toch nog een vuist maken en was het Jan Bauke Faber die met het hoofd scoorde uit een corner. Beide ploegen kregen grote kansen, maar toch was het Langweer dat in de 87ste minuut dankzij het tweede doelpunt van Sander Drost op voorsprong kwam. In de 93ste minuut trok Boornbergum de stand vanaf de penaltystip gelijk. 

Op Terschelling heeft Langweer tegen AVV opnieuw een kans om de eerste winstpartij van het seizoen binnen te slepen.

(Archieffoto: Noordoost.nl)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?