De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

150913 Wielerronde Runtsje tsjukemar amateursOUWSTERHAULE - Voor de tweede maal staat de wielereendaagse Rûntsje Tsjûkemar op het programma. Vanwege de werkzaamheden rond de tunnel in de Haulsterweg bij Ouwsterhaule wordt het peloton aankomende zaterdag zo'n twee kilometer omgeleid.

Organisator Stichting Wielerpromotie Olympia moet het rondje van veertig kilometer door het werk aanpassen. Vanwege de gebarricadeerde tunnel rijden de wielrenners nu vanuit Ouwsterhaule rechtdoor richting Haskerhorne, waarna ze linksaf slaan richting Joure. Op de rotonde slaat het peloton linksaf de Sewei op. De renners rijden door tot de Hollandiastraat en slaan dan wederom linksaf richting Scharsterbrug. 

Start en finish is in Echtenerbrug, waar aankomend weekend ook de dorpsfeesten plaatsvinden. De renners rijden onder andere door Ouwsterhaule, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga en Doniaga. Vanwege het succes van vorig jaar is de koers nu ook uitgebreid met een dameswedstrijd. Om tien uur 's ochtends starten de amateurmannen. Om kwart voor twee 's middags wordt het startschot voor elite, belofte en amateur dames gelost. Beide wedstrijden gaan over drie ronden en zijn 126 kilometer lang.  

(Archieffoto: De Zakenman - Rûntsje Tsjûkemar 2015)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?