LIPPENHUIZEN - Renado heeft zondag in de strijd om degradatie te ontlopen een belangrijke overwinning geboekt. Uit tegen Tot Heil Onzer Ribbenkast (THOR) werd met 0-2 gewonnen, waardoor de Sint Nyksters aansluiting houden met de andere ploegen in de kelder van de vierde klasse A.

De scheidsrechter drukte een belangrijke stempel op de wedstrijd en stuurde een speler van de ploeg uit Lippenhuizen in de eerste helft met tweemaal geel de kleedkamer in. Renado liet zich niet van de wijs brengen. Uiteindelijk was het aanvallende middenvelder Giedo de Weerd die twee keer het net wist te vinden, in de eerste en de tweede helft. De overwinning kwam uiteindelijk niet meer gevaar.

Volgende week moet Renado spelen tegen Bolsward SC, de huidige nummer zeven.