BOLSWARD - Renado heeft zondagmiddag een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om degradatie. Tegen Bolsward SC won de Sint Nykster formatie met 1-2, waardoor er drie punten konden worden bijgeteld en een plekje wordt geklommen op de ranglijst.

De eerste helft had Renado het moeilijk en de ploeg kwam op een 1-0 achterstand. Door de vechtersmentaliteit en twee goals van Jaimy Carabain in de tweede helft wisten de Sint Nyksters diep in de tweede helft toch de broodnodige drie punten mee naar huis te nemen.

Door de overwinning is Tijnje definitief gedegradeerd. Op doelsaldo is Renado voorbij Dronrijp geklommen. Met nog twee wedstrijden op het programma is het zelfs niet meer ondenkbaar dat de ploeg van trainer Frans à Nijeholt zich zonder het spelen van nacompetitie handhaaft in de vierde klasse. Echter, directe degradatie is ook nog mogelijk. Volgende week speelt Renado tegen Akkrum, dat in die wedstrijd kampioen kan worden. De koploper liep afgelopen weekend echter tegen een gevoelige nederlaag aan tegen het kwakkelende Nieuweschoot. Wellicht dat Renado het kampioensfeestje kan verstoren en zichzelf een uitermate goede dienst kan bewijzen.