vvi de waldeIDSKENHUIZEN - In de belangrijke thuiswedstrijd tegen De Wâlde uit Oudega (W) wist VVI niet te winnen en maakt hierdoor toch een duikeling in de tweede klasse I.

De eerste helft liet nog een gelijk opgaande strijd zien, met aan beide kanten een aantal kansen. In de veertigste minuut was het De Wâlde, dat de 0 - 1 wist te scoren. VVI kon de recht niet voldoende rechten in de tweede helft. Het enige dat veranderde, was dat op last van de scheidsrechter de mannen uit Idskenhuizen een ander shirt aan moesten trekken omdat hij het vertrouwde oranje en geel van de tegenstander niet goed kon onderscheiden.

In de tweede helft verdedigde De Wâlde stug en geconcenteerd. VVI kon die muur niet slechten. Ook toen een speler van de tegenstander na twee keer geel het veld moest ruimen, wist de ploeg van trainer Klaas de Jong zich geen raad met de nummerieke meerderheid. De mannen uit Gaasterland kwamen met tien man niet in de problemen en scoorden zelfs de 0 -2, waardoor De Wâlde uitloopt op VVI dankzij deze belangrijke 'zes punten-wedstrijd'.

Volgende week speelt de ploeg uit Idskenhuizen de lastige uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys.

(Foto: De Zakenman)