renado dronrijp 10 meiDRONRIJP - Door met 2 - 4  de moeilijke uitwedstrijd te winnen van Dronrijp heeft Renado directe degradatie weten te voorkomen. In de eerste helft hadden de Sint Nyksters het moeilijk op het kunstgrasveld van de tegenstander. Al na 5 minuten kwam de stand op 1-0 en Renado kon maar moeilijk in haar spel komen. Giedo de Weerd bracht met een prachtig doelpunt de stand op gelijke hoogte, maar door slordig verdedigen wist Dronrijp nog voor de rust op 2-1 te komen. Het meegereisde Renado publiek gaf in de rust geen cent voor de Renado kansen deze middag en leken al vrede te hebben met de degradatie.

De Renado spelers dachten er blijkbaar toch anders over en een hard vechtende ploeg trok het spel naar zich toe. Een sterk keepende Dronrijp keeper wist een paar keer te voorkomen dat Renado op gelijke hoogte kwam. Nadat de hard werkende Rudi Postma de paal had geraakt, was het wederom Giedo de Weerd die met een uithaal de ploegen op gelijke hoogte bracht. Met nog een kwartier te spelen verraste Johan Potma met een prachtig afstandsschot de Dronrijp-goalie en bracht de Sint Nyksters op een verdiende voorsprong. Rudi Postma beloonde zijn hard werken uiteindelijke door nog vlak voor tijd de 2-4 te maken. Met deze overwinning voorkomt Renado degradatie, al wacht hen nog twee moeilijke nacompetitie-duels, uit en thuis. De tegenstander is op dit moment nog niet bekend.

Foto boven: Johan Potma verrast de Dronrijp keeper met een schot van grote afstand (Foto: De Zakenman)