Renado oosterstreek 1SINT NICOLAASGA - Renado heeft de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen Oosterstreek met 3 - 1 gewonnen. De Sint Nyksters hadden in het thuisduel in de eerste helft grote moeite met de fysiek sterke en stug verdedigend Oostersteek. De club uit Weststellingwerf zocht gelijk na de aftrap brutaal de aanval op en kwam na vijftien minuten op voorsprong. Renado zocht naar oplossingen maar de combinaties zoals vorige week uit tegen Dronrijp wilden niet lukken. Door sterk doorzetten van Theunis Sloothaak kwam Renado voor de rust toch op gelijke hoogte.

Na de rust toonde de ploeg van trainer Frans á Nijeholt zich aanvallender. De verdediging van Oosterstreek moeite kregen met de veel snellere offensieve spelers. Giedo de Weerd kwam meer los van zijn directe tegenstander en uit één van die aanvallen bracht hij Renado op voorsprong. Het werd nog 3-1 toen een vrije trap van Renado in het strafschopgebied werd gebracht en de Oosterstreek verdediger- na storen van Rudi Postma - de bal achter zijn eigen doelman kopte.

Volgende week de uitwedstrijd uit tegen Oosterstreek waarbij de Sint Nyksters het voetballen de vierde klasse veilig kan stellen. Alertheid blijft geboden want de mannen uit Oosterstreek kunnen het Renado nog best lastig maken.

Foto boven: Giede de Weerd op weg naar de 2 - 1 (Foto: De Zakenman)