De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

oorsprong 6 juni 2SINT NICOLAASGA - De landelijke rijvereniging De Oorsprong organiseerde zaterdagmiddag een gezamenlijke tuigmiddag. Alle facetten van de tuigsport kwamen deze middag in de ring voor de onderlinge wedstrijd.

Voor het eerst werd de wedstrijd op de zaterdagmiddag met een nieuwe opzet gehouden en aan het evenement werd meer bekendheid gegeven. Het talrijke toegestroomde publiek heeft onder prachtige weersomstandigheden genoten van de paardensport.

Naast de vele bekende gezichten kregen ook nieuwe talenten de kans om hun kunnen in de ring te tonen. Maar liefst dertien rubrieken stonden deze middag op het programma. Opvallende prestatie werd er door Christina Dijkstra geleverd, die zowel in de categorie Nieuwelingen dames als bij het tuigen onder zadel de eerste prijs in de wacht sleepte. 

Imponerend is de rubriek tweespan met Friese sjees. Stal Chardon kwam naar Sint Nyk en deed voor het eerst mee in hun nieuwe sjees en werd gelijk winnaar. Met het spelen van het Fries volkslied werd deze prachtige paardensportmiddag afgesloten.

Foto boven: Petra Altenburg in actie onder toeziend oog van Gooitzen Wester (Foto: De Zakenman)

oorsprong 6 juni 3

Prachtige show door de ponyrijders van De Oorsprong (Foto: De Zakenman)

oorsprong 6 juni 6

Christina Dijkstra behaalde deze middag twee prachtige prijzen (Foto: De Zakenman)

oorsprong 6 juni 5

Imponerende categorie dubbelspan met Friese sjees (Foto: De Zakenman)

oorsprong 6 juni

Setske de Jong in actie (Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?