De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

97071403 Twee Gebroeders LangweerLANGWEER - Langweer gaat weer zeilen met de 'Twee Gebroeders'. Het skûtsje, dat in 1915 is gebouwd en in de volksmond 'de griene' wordt genoemd, is inmiddels grondig gerestaureerd en gerenoveerd. Het debuut is aankomende zaterdag. Dan staat er vanwege het vijftigjarig bestaan van Stichting Skûtsjes Doniawerstal (SSD) een jubileumwedstrijd op de Langwarder Wielen op het programma.

Aan het besluit om de Twee Gebroeders weer van stal te halen liggen diverse onderzoeken ten grondslag. Hier is uit gebleken dat dit skûtsje het beste rendeert binnen de huidige zeilformule van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS). Het skûtsje Ut 'e Striid wordt terugverkocht aan de vorige eigenaar Jacob Huisman. 

In de beginjaren haalde Ulbe Zwaga met de Twee Gebroeders viermaal het kampioenschap binnen. Johannes Meeter staat momenteel aan het roer.

(Archieffoto uit 1997: Persbureau Noordoost)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?