VVI algemeenBURGUM – VVI heeft zaterdagmiddag niet voor een stunt weten te zorgen. De Idskenhuisters verloren van het door velen getipte kampioenskandidaat Burgum met 3 – 2.

Burgum kwam  een stuk beter uit de startblokken dan VVI . Burgum was de betere voetballende ploeg en op een paar corners na kwam VVI in de eerste helft niet.In de tweede helft liep Burgum al snel uit naar de 3 – 0. Een schot van Johannes Lindeboom werd door de keeper niet goed verwerkt en de attente Jelle de Lange scoorde de 3  -1. In de 85ste minuut was het VVI dat de aansluittreffer maakte. Het was Ronald de Jong die met een bekeken boogbal de Burgum keeper verraste. Tjisse Kerkstra werd binnen de zestien in de slotminuut omver geduwd en waar iedereen een penalty verwachtte, liet de scheidsrechter doorspelen. VVI moest zijn meerder erkenen aan Burgum

Komende week spelen de Idskenhuisters thuis tegen Zwaagwesteinde. De week erop is er weer een thuisduel op sportpark de Stripe dan komt ’t Feam 58 op bezoek