De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

logo vviDoor een misverstand is het voetbalnieuws van VVI deze week niet in de Zakenman geplaatst. Hiervoor onze excuses.  Hier onder het verslag.

VVI voetbalnieuws

IDSKENHUIZEN - Het bekeravontuur van VVI 1 is afgelopen. In en tegen Wolvega 1 werd 2-2 gelijk gespeeld waardoor de twee andere ploegen (Balk en VV Heerenveen) genoeg hadden aan een punt in het onderlinge duel dat in 0-0 eindigde. Twee keer kwam Wolvega op voorsprong maar dat was niet genoeg voor de overwinning. Het laatste kwartier was volledig voor de ploeg uit Idskenhuizen. Wolvega leek uitgeblust en VVI kreeg kans op kans maar kwam niet verder dan een schot op de paal .

In de eerste competitie wedstrijd uit tegen FC Burgum had VVI lange tijd weinig in te brengen.

FC Burgum wordt door velen beschouwd als de grote titelkandidaat dit jaar in deze klasse. Dat was het eerste uur aan hun spel ook wel te zien. Nadat Jelle de Lange een foutje van de keeper afstrafte bij een stand van 3-0 in het voordeel van FC Burgum, sloop er toch iets van twijfel in de ploeg. Nadat Ronald de Jong er met een bekeken boogbal 3-2 van maakte geloofde VVI nog even in een stunt. In de 90e minuut werd Tjisse Kerkstra in de 16 meter onderuit geduwd maar de scheidsrechter zag hier geen overtreding in. Uiteindelijk wel een terechte 3-2 nederlaag voor de mannen van Bas Bijen.

VVI 2 behaalde in de laatste bekerwedstrijd een punt tegen SSA Creil-Bant 2. De ploeg van trainer Hans Semplonius voetbalt best aardig, maar het scoren gaat hen nog niet zo makkelijk af. Eindstand: 2-2. Dat scoren ging wel heel goed in de eerste competitiewedstrijd uit tegen NOK 2. Met maar liefst 5-0 keerden de spelers van het 2e huiswaarts. Met drie doelpunten was Daniel Kleiterp de topscoorder deze middag. Mooi om te zien dat er één auto met spelers vliegensvlug richting Idskenhuizen ging om aldaar het 3e elftal nog te kunnen ondersteunen. Zo kun je elkaar prima helpen en gaat het niet ten koste van andere elftallen.

VVI 3 speelde de eerste competitie thuiswedstrijd tegen VV Heerenveen 2. Beide ploegen zijn vorig seizoen kampioen geworden. Het was dus afwachten hoe dat uit zou pakken. Afgaande op de warming-up, leek het een hele kluif te worden voor VVI 3. Immers het zag er bij VV Heerenveen indrukwekkend uit met alleen maar jonge technische spelers. In de wedstrijd bleek toch dat de mannen van Jacco Hoekstra vooral met hun snelheid voorin , gevaarlijker waren dan hun tegenstander. Dit resulteerde in een keurige 2-0 overwinning. De gebroeders Steneker zorgden voor de doelpunten en Henk Werkman ging met de gouden schoen aan de haal: hij was als rechtsback deze middag niet te passeren.

VVI 4 kreeg in de laatste bekerwedstrijd een ongenadig pak op de broek. Er werd in Lemmer met maar liefst 9-1 verloren van CVVO 3. Gelukkig kon een week later direct revanche worden genomen voor deze pijnlijke nederlaag, in de eerste competitiewedstrijd uit tegen Hielpen 1. Ondanks 4 cadeautjes aan tegenstander Hielpen werd er uiteindelijk toch met 6-5 gewonnen. Dit zorgde voor blije gezichten bij de mannen van het vierde en werd na afloop de winst op de gebruikelijke manier gevierd.

De speelsters van VVI VR 1 kennen een moeilijke start van het seizoen. Thuis voor de beker tegen Balk werd met 4-1 verloren maar je zag in de tweede helft toch bij vlagen al meer voetbal en strijd bij de dames. Daarna moest er worden aangetreden tegen de vrouwen uit Staphorst. Deze ploeg arriveerde al ruim op tijd in Idskenhuizen. Met in de staf een assistent trainer, een verzorgster en ook een vaste vlaggenist zag het er allemaal professioneel uit bij Staphorst VR 1. Voetballend waren ze een maatje te groot voor VVI VR 1, maar omdat ze verzuimden de score uit te breiden kwamen de dames van VVI nog mooi terug in de wedstrijd. De 3-5 uitslag was wel terecht te noemen.

VVI 45 plus speelde in Sloten hun eerste vrijdagavondtoernooi 7 tegen 7. Tegenstanders zijn dit najaar: Sleat, Woudsend en Delfstrahuizen. Ook nu weer zijn de ploegen erg aan elkaar gewaagd en dus waren twee gelijke spelen en een kleine overwinning genoeg om de winnaar van de avond te worden. Leider Knillus Wijnja had deze avond twee nieuwe spelers tot zijn beschikking waaronder onze nieuwe hoofdtrainer. De nazit was weer als vanouds; erg gezellig.

Programma

Zaterdag 28 sept.           

12.45 uur            VVI 2 - SC Joure 4                            

14.00 uur            Nieuweschoot 2 - VVI 3

14.30 uur            VVI 1 - Zwaagwesteinde 1

14.30 uur            VVI 4 - SC Joure 7

14.30 uur            DWP VR1 - VVI VR1        

Donderdag 3 oktober   

Ledenvergadering VVI aanvang 20.30 uur

Vrijdag 4 oktober           

Vanaf 19.30 uur 45 plus toernooi in Woudsend

Deelnemende ploegen: Delfstrahuizen, Sleat, Woudsend en VVI

Zaterdag 5 oktober        

11.30 uur            Waterpoort Boys 2 - VVI 2                                         

12.45 uur            VVI 3 - Urk 7      

14.30 uur            VVI 1 - 't Fean'58 1         

14.30 uur            VVI VR1 - V.V. Heerenveen VR1

14.30 uur            Waterpoort Boys 4 - VVI 4                          

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?