De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

IMG 20210822 WA0114LANGWEER – Met een groot gat in de boeg is Jeanet Engelsma (16) uit Langweer Nederlands kampioen in de Flitsklasse geworden. De stuurman was samen met fokkeniste Sanne Boekel (8) uit Scharnegoutum de snelste op het Slotermeer in het wedstrijdveld van 39 deelnemers.

Het duo voer acht wedstrijden verdeeld over drie dagen. Op vrijdag, vijf minuten voor aanvang van de vierde wedstrijd, voer een concurrent de Flits aan met een groot gat in punt van de flits tot gevolg. Volgens de regels mag op dat moment geen hulp van buitenaf meer worden gegeven. ,,Het gat zat boven de waterlijn volgens de omstanders”, zegt Engelsma, ,,We konden dus doorvaren.” Onderweg bleek de boot veel water te maken. De achtjarige Sanne Boekel heeft de hele wedstrijd met een spons gehoosd. Het duo kwam als vierde over de streep.

Op de zaterdag zijn twee wedstrijden afgelast omdat er te weinig wind stond. Op zondag waaide het te hard om de alle geplande races door te laten gaan. De laatste wedstrijd op zondag was beslissend. De strijd ging tussen Marleen Huisman uit Anna Paulowna en Jeanet Engelsma met slechts twee punten verschil. Doordat de concurrente derde werd, kreeg zij in totaal (het eindklassement) te veel punten om Jeanet en Sanne in het klassement voorbij te gaan. Daarmee sloot het duo de Flitsklasse op het hoogste podium af. Jeanet Engelsma stapt volgend jaar over naar de Schakelklasse.

(Foto's: Hilda Hoekstra)

 

btr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de finish van de laatste wedstrijd. De kampioen (flits 857) kreeg traditiegetrouw de kampioenswimpel in top. Daar moeten dan alle deelnemers achteraan varen naar de haven. Daar wordt door de toeschouwers (ouders en groitouders en andere belangstellenden) geapplaudiseerd, gejuicht en luid getoeterd, traditie bij het NK Flits.

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?