De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

150805 IFKS SlotenSLOTEN - Het Langweerder skûtsje Opsjitter met schipper Willem Ulbesz Zwaga is woensdag op de Sleattemer Mar met een negende plaats opnieuw in de middenmoot van de B-klasse van de IFKS geëindigd. Het skûtsje met de 'z' in het zeil speelt in het klassement een anonieme rol, toch ging aan het eindschot een indrukwekkende opmars vooraf.

De Opsjitter lag geruime tijd op een laatste positie. Toch wist Zwaga het voor elkaar te krijgen om maar liefst vijf posities te binnen voordat het eindschot viel. Door de constante uitslagen in de middenmoot is het skûtsje uit Langweer in het klassement een plekje gestegen. De Opsjitter is op positie acht terug te vinden. 

Na drie tweede plekken ging Floriaan Zwart met het Sneker skûtsje Ut en Thús met de winst aan de haal en leidt nu ook in het klassement.

(Foto: IFKS.frl)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?