geel wit renado 3 3 5BUREN – RENADO heeft in een bijzonder enerverend duel  een punt weten te bemachtigen. Tegen Geel Wit werd het  op Ameland 3 – 3 .  Op Ameland werd het een wedstrijd  met twee gezichten waarin de thuisclub 60 minuten lang  de betere ploeg was maar  in de laatste dertig minuten werd overlopen door een ontketend Renado.

De wedstrijd was nog geen 3 minuten oud toen Renado  op voorsprong kwam . Een Geel Wit verdediger schoot de bal  tegen  zijn ploeggenoot aan waarna de bal onverwacht in het Geel Wit doel belande.  Renado moest daarna alle zeilen bijzetten en met het nodig geluk werd lang de nul gehouden. Dit was mede te danken dat Geel Wit wel erg  slordig met de kansen omsprong. Op slag van rust  werd de prima keepende Pieter de Vries toch nog gepasseerd en een minuut later  werd de Vries door een eigen doelpunt door ongelukkige   kopbal uit een corner gepasseerd zodat  Renado toch nog op 2 – 1  achterstand de rust inging

De tweede helft was om te genieten.  Geel Wit leek eerst een gemakkelijke middag te krijgen en binnen 5 minuten in de tweede helft stonden de Amelanders op 3-1 voorsprong. Sander Smeding werd ingebracht  en dat werd tevens de kanteling voor Renado. Smeding liet als A junior  zien  dat hij het niveau  zeker in dit team aankan. Er gebeurde iets binnen het elftal in het veld  je zag de spelers groeien , Renado gooide gezamenlijk er een schepje bovenop. Spelers als Guus Bax en Rowin de Wolf wonnen hun duels  en deden de slechte eerst helft snel vergeten.  Het was Guus Bax die met een prachtige actie de aansluittreffer scoorde.  Het conditioneel sterke Renado bleef de Geel Wit defensie alle hoeken zien en het was een kwestie van tijd voor de gelijkmaker. Het was Stefan de Vries die goed doorzette en de  terechte gelijkmaker scoorde. In de slot minuten kreeg Renado nog twee opgelegde kansen voor de overwinning maar de Geel Wit keeper wist dit ternauwernood te voorkomen zodat Renado toch noch een punt uit dit bijzonder duel bemachtigde.