De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

langweerDAMWOUDE  - De Walden heeft afgelopen zondag de winst behaald in de thuiswedstrijd tegen Langweer. De ploeg uit het watersportdorp  werd met 3-1 verslagen. In het begin van de wedstrijd had de Walden het overwicht en het meeste balbezit.

Vrijwel direct werd er door de Walden hoog druk gezet en geprobeerd om een doelpunt in de openingsfase te forceren. Ook enkele achtereenvolgende corners voor de Walden leverden nog geen voorsprong op. Langweer stelde in de openingsfase ook zeker er wel wat tegenover de aanvallende intenties van de Walden. Tot tweemaal toe werd door Langweer het houtwerk geraakt. Een afstandsschot na een niet goed verwerkte verdedigende actie in de Walden defensie belandde op de paal en ook een vrije kopkans voan  een aanvaller van Langweer eindigde zeer fortuinlijk voor de Walden op de paal!

De eerste helft leek bij 0-0 te blijven steken totdat er in de laatste minuut helft een hoekschop genomen mocht worden door de Walden. De hoekschop werd hard en laag ingeschoten waarop de inlopende Walden speler de bal in het doel zag belanden,en de Walden met 1 – 0 de rust in kon gaan

Na de rust werd direct de voorsprong verdubbeld voor de Walden. Door een inschattingsfout van de keeper en defensie van Langweer werd de bal rustig tussen de palen geschoten. Langweer gaf zich nog niet gewonnen want vanuit een actie van de zijkant en een schitterend afstandsschot van Chanon Wongphim werd  de 2-1 aangetekend. Het schot belandde via de binnenkant van de paal achter doelman Sjoerd Visser van de Walden.

Uiteindelijk wist de Walden vlak voor het einde van de wedstrijd de overwinning toch veilig te stellen. Na een solo actie van  werd een vrijstaande Walden speler met een steekbal voor de keeper gezet die onreglementair werd tegen gehouden.  De overtreding werd bestraft met een penalty die de 3 – 1 betekende .