De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

renado mildam 1 0 15SINT NICOLAASGA – Renado heeft de volle buit in de wedstrijd tegen Mildam weten te bemachtigen. Het was Guus Bax die in de slotminuten voor de Sint Nyksters de 1 – 0 scoorde en op basis van de tweede helft was het dik verdiend.

Al een aantal wedstrijden maakt de ploeg van trainer Johan van Slooten het verschil in de laatste 20 minuten waarbij zij conditioneel de tegenstander de baas zijn. Zo heeft het team zichtbaar profijt van de trainingen in  sportschool GymPlaza  waar Minet en Norbert Roodenburg de selectie wekelijks onder handen nam.

Renado ging volop uit de startblokken en had binnen twee minuten twee riante kansen om al vroeg op voorsprong te komen. Vooral de tweede kans was een intikkertje waarbij Rudi Postma zo  van schrok van de kans dat hij de bal volledig verkeert raakte. De trouwe fans gingen er eens goed voor zitten. Het geschrokken Mildam had even tijd nodig om de start te verwerken, maar langzaam was het Mildam die het betere spel had. Renado zette daarbij de nodige werklust tegenover. In de slotminuten van de eerste helft zat het de Sint Nykster niet tegen. Het was Reggy Meurs die de bal van de doellijn werkte en een uitstekende reactie van doelman Pieter de Vries voorkwam opslag van de rust een voorsprong voor Mildam.

In het begin van de tweede helft nam Renado het initiatief langzaam over van Mildam. Het was aanvoerder Frits de Jong die het elftal op het juiste spoor zette en met veel inzet de baas op het middenveld werd. Ook in de frontlinie zorgde hij voor het nodige gevaar. Net als vorige week op Ameland viel de conditioneel sterk Renado op. Mildam werd steeds meer in de verdediging gedrukt en het wachten was op een doelpunt. Met het inbrengen van Sander Smeding voor de moegestreden Rudi Postma werd de druk naar voren steeds groter. Het was Guus Bax die in de 82ste minuut de bevrijdende  1 – 0 scoorde en voor Renado de eerste drie punten betekende.