De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Zachte tennisballen die niet hoog stuiten, speciaal voor beginnende jeugdspelers.De tennissers van LTC ‘78 uit Langweer zijn op de derde plek in de B-poule van het Nokkerbeantsjetoernooi 2021 geëindigd. Ze lieten het team van Trijegeaster Tennisvereniging Ouwsterhaule royaal achter zich. Dat werd vijfde. Skarslach uit Scharsterbrug kon het dit seizoen niet bolwerken en eindigde op de zesde en laatste plaats.

Als gevolg van de door corona uitgestelde voorjaarscompetitie van de KNLTB deden dit jaar weinig tennisvereniging aan het roemruchte toernooi mee. Die wedstrijden werden in september en oktober gespeeld. Andere jaren waren er soms meerdere teams uit Sint Nicolaasga en ook andere plaatsen van de partij. In de B-poule deden zes teams mee, in de A-poule speelden vier teams zowel een uit- als thuiswedstrijd. Daar ging het met blessures kampende Vegelinsoord – dankbaar puttend uit een aantal invallers uit Akkrum – met de Nokkerbeantsjebokaal vandoor.

De organisatie was in handen van Jan Agema van Tennisvereniging Haskerhorne. De serie competitiewedstrijden werd afgesloten met een slottoernooi op het park van Tennisverenig Joure.

De uitslagen van seizoen 2021 zijn als volgt:

A-poule
1. Vegelinsoord 16 punten
2. Joure 13
3. Haskerhorne 7
4. Rottum 4

B-poule
1. Haskerhorne 13 punten,
2. Terkaple 9
3. Langweer 9
4.Vegelinsoord 8
5. Ouwsterhaule 7
6. Scharsterbrug 6

Foto: Noordoost.nl

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?