180113 Opslag volleybal SNVVBOLSWARD  -  De dames van SNVV mochten weer een beginnen met het seizoen. Ze reisden zaterdag af naar Bolsward om daar met zeven dames sterk weer een wedstrijd te spelen. Dit na ongeveer acht weken niet te hebben gespeeld. Tegen Bolsward dames 2 spelen is altijd lastig. De teams zijn zeer aan elkaar gewaagd. Ook na een lockdown.

Vol goede moed gingen de dames van SNVV van start. Na een goede service serie van Marise Agricola werd er al gauw een voorsprong gemaakt. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De eerste set werd dan ook redelijk gemakkelijk gewonnen met 14-25.

De tweede set gaf in het begin een ander beeld. Door veel fouten aan de kant van SNVV hadden de dames van Bolsward een kleine voor sprong te pakken. Al snel wisten de dames van SNVV zich te herpakken en werd de achterstand omgedraaid naar een voorsprong. Er werden minder fouten gemaakt aan de kant van SNVV en wisten zo deze set te winnen met 21-25.

Eenmaal aan de derde set begonnen had SNVV al gauw in de gaten de ze weer moesten vechten voor de punten. Ballen werden van de net boven de vloer gered, maar dan werd het bij het net niet afgemaakt of ze stonden verdedigend niet goed. SNVV had het lastig. Ze kwamen nog wel in de buurt van Bolsward, maar moesten deze set aan hen voorbij laten gaan. Er werd verloren met 25-22.

De vierde set gaf hetzelfde beeld als de derde set. De kopjes gingen weer hangen en Bolsward stond goed te spelen. Hierdoor kwam SNVV al gauw op een achterstand. Deze wisten ze niet meer om te buigen in een voorsprong. De vierde set ging naar Bolsward met 25-18.

Een vijfde set moest gespeeld worden. Het ging in deze set heen en weer in de punten. Bij een stand van 13-14 voor SNVV was het aan Sanna Baarda om te serveren. De spanning was te voelen, maar Sanne Baarda wist het hoofd koel te houden en door een fout van Bolsward wist SNVV deze set te winnen met 13-15.

Het was een goede eerste wedstrijd na de lockdown en SNVV weet dat wanneer je fouten gaat maken, het heel lastig is om weer op voorsprong te komen. Ze weten waar ze op moeten letten bij de volgende tegenstander. De volgende wedstrijd is om 16:45 tegen VoVem dames 1 in de Bosbadhal in Emmeloord.