060222 ONB Lanhweer 8DRACHTEN – Als Langweer punten had kunnen pakken, dan was het zondagmiddag bij de herstart van de competitie tegen ONB in Drachten.  Persoonlijke fouten waren deze middag de grootste tegenstander van de ploeg uit Langweer. In plaats van punten ging Langweer  met een 5–2-nederlaag huiswaarts.

ONB staat op de ranglijst maar net boven Langweer in de vierde klasse B. De ploeg had het zich allemaal wat gemakkelijker kunnen maken met een overwinning. Een eigen doelpunt van Langweer bracht de stand al snel op een 1–0-achterstand. Even later was slap verdedigen de inleiding voor de 2–0. Pieter Bloemendaal gaf de Langweerders weer aansluiting door een prima uitgespeeld aanval. Toen net voor rust Langweer de gelijkmaker scoorde - René Feenstra scoorde uit een penalty - gaf dit enig hoop voor de tweede helft.

Ondanks de aanwijzingen van trainer Ron Ton in de rust profiteerde ONB maximaal van de fouten in de Langweerder defensie en was aan de 5–2-nederlaag verder niets af te dingen.

De eerstvolgende tegenstander van Langweer is Bakkeveen, de nummer twee van de 4e klasse B.