13032021 Nieuweschoot Renado 1 2 3HEERENVEEN - In een beslist niet hoogstaand duel wist Renado op een slecht veld nipt te winnen van Piet de Winter zijn Nieuweschoot.

De eerste kansen waren voor de Sint Nyksters, maar Rick van Veen en Menno Hartlief wisten de keeper niet te passeren, na enkele leuke aanvallen in de 4e en 7e minuut. Reggy Meurs speelde tekort terug op zijn keeper, gelukkig caramboleerde de poging van hun spits naast. Rowin de Wolff mocht het in de 23e minuut proberen op een pass van alweer Rick van Veen, weer won die keeper.  Rudy Postma kon niet verder in de 38e minuut, Stefan de Vries verving hem. Vlak voor rust redde keeper Arco toen de scheids weigerde te fluiten na een overtreding op Ruurd Leenstra.

Na rust bleek Reggy Meurs te zijn gewisseld voor Sander Smeding, die vlak daarna in kansrijke positie naast kopte, na een hoekschop van Menno Hartlief . Rowin de Wolff  en Ruurd Zijlstra moeten na een kwartier het veld ruimen voor Ronald Boersma en Timo de Jong. Timo maakt hiermee zijn kompetitie-debuut op zijn 18e verjaardag. Hij is de zoon van Douwe en Sietske de Jong, en staat te boek als een beloftevolle aanvaller. In de 59e minuut lijkt Renado te gaan scoren in een ouderwetse scrimmage voor de goal, maar via de beide palen belandt de bal toch nog weer in handen van hun doelman.

In de 61e minuut gaat de bal op de stip, na hands van Frits de Jong. Hij pakt de bal in handen omdat grensrechter Watze Bilstra terecht vlagt voor off-side. Maar de speler van Nieuweschoot had de bal nog niet aangenomen, de scheidsrechter is daarom onverbiddelijk, 1-0. Renado gaat nu verwoed in de aanval, dit laten ze niet op hun kop zitten. De jarige Timo haalt nog een keer verwoestend uit, maar de keeper duikt de bal uit de hoek. Guus Bax kopt achterover de 1-1 binnen, tot grote vreugde van de talrijke Sint Nykster aanhang. Even later wordt de rechtsback van N’schoot met rood weggezonden, na aanmerkingen op de scheidsrechter . En dus blijft Renado geloven in een overwinning. En wederom is het Guus Bax die het net weet te vinden, 1-2. Een minuut later maakt ie ook nog een derde doelpunt, maar de grensrechter weet de scheidsrechter te vermurwen, afgekeurd. De kleine voorsprong komt niet meer in gevaar, het blijft 1-2.

Man van de wedstrijd wordt Guus Bax zou je zeggen, maar de kenners stemden op Jetze Zijlstra. Volgend weekend komt Geel Wit naar Sint Nyk.

(foto's: De Zakenman)

13032021 Nieuweschoot Renado 1 2 113032021 Nieuweschoot Renado 1 2 213032021 Nieuweschoot Renado 1 2 313032021 Nieuweschoot Renado 1 2 413032021 Nieuweschoot Renado 1 2 513032021 Nieuweschoot Renado 1 2 6