13032021 Langweer zandhuizen 1 2 1LANGWEER -De eerste 10 minuten  doen Langweer nu wel de das om tegen Zevenhuizen. Langweer miste vanmiddag spits Pieter Bloemendaal ook ontbrak Ferdy Feenstra  .Verder op de bank Michel Postma, Laas Spannenburg en Chanon Wongphim . En ja ook op de bank terug van weg geweest good-old Gosse Cox.

Dan de wedstrijd bijna een kopie van verleden week tegen Terschelling. Al na 26 seconden over de linkerkant van Langweer lag iemand te slapen een hoge bal over de linkerkant (iets van mekaars man overnemen of niet) en het staat al 0-1. Zevenhuizen miste liefst 8 spelers, dus zij hebben bijna een compleet a-junioren elftal mee. Zevenhuizen heeft wat dat betreft een voordeel ten overstaande van Langweer. Wij hebben niet een a-junioren team en ook geen b-junioren. Keeper Bruins van Zandhuizen maakte waarschijnlijk zijn debuut in Langweer. Zevenhuizen ging door en in de 10e minuut was het geknoei in de achterhoede waar van werd geprofiteerd en het was al weer 0-2. In de 12e minuut een vrije trap van Aurelius Faber gestopt door de keeper. In de 13e  minuut een goede redding van Kevin Cox. Folkwin Elsinga heeft het moeilijk op de linkerkant, en ook ik zou dat hebben tegen die jonge gasten. In de 20ste minuut een flipperkast situatie voor het doel van Kevin Cox wat net goed af loopt. Drie minuten later  valt ook nog libero René Feenstra geblesseerd uit, zijn broertje Ferdy Feenstra vervangt hem. Ook komt Michel Postma in het veld voor Chanon Wongphim. In de 29ste  minuut een open kans voor Zevenhuizen, de speler schiet over. In de 31ste  minuut een vrije trap van Marc de Groot, waar Rik de Jong net niet zijn hoofd tegen aan kan zetten. Ruststand 0-2.

Zevenhuizen begon weer goed en in de 48este  minuut schoot een speler naast. In de 50ste minuut een soloactie van Zevenhuizen en de speler schiet in het zijnet. 'Druk zetten' schreeuwde trainer Guido Pen. Dan zie je wat er allemaal mogelijk is, Zevenhuizen moest terug en kon niet meer opbouwen. Het gemekker begon bij Zevenhuizen en leverde gele kaarten op door de trouwens prima fluitende scheidsrechter Peter Kats uit Heerenveen. In de 52ste minuut schiet Tim de Jong naast. Ook Rik de Jong krijgt een gele kaart voor een overtreding. In de 60ste minuut schiet Aurelius Faber naast. In de 64ste minuut komt Laas Spannenburg erin voor Thomas de Jong. In de 68ste minuut een vrije trap van Aurelius Faber smoort in de muur. In de 70e minuut wordt Sander Drost gelanceerd en schiet naast. In de 72ste  min een vrije trap van Marc de Groot en de keeper bokst de bal weg. In de 76ste  minuut ontfutselt een speler van Zevenhuizen Jan Bauke Faber de bal, maar Kevin Cox redt. Dan komen de spannendste minuten van de wedstrijd: in de 79ste minuut na een vrije trap van Langweer een handsbal en de bal gaat op de stip. Marc de Groot is koelbloedig en het is 1-2.

Langweer blijft druk zetten. De grensrechter van Zevenhuizen vlagt wel zeer enthousiast op bepaalde momenten, maar scheidsrechter Kats zat er niet een keer naast. Alhoewel de bal nog een keer op de stip had gemoeten, wat hij nooit kon zien want dat leek wel handbal, alleen hij stond in de verkeerde hoek om het te constateren. Door de druk van Langweer bleef het gevaarlijk voor Zevenhuizen tot het eind. In de 95e minuut was het einde daar.

De les voor Langweer is scherper aan de wedstrijd beginnen en meer naar voren spelen. Vooral de laatste 20 minuten kon Zevenhuizen niet meer opbouwen van achteruit. Jammer, maar op naar volgende wedstrijd Langweer – Bakkeveen, die woensdagavond 16 maart om 20.00 uur wordt gespeeld in Bakkeveen.

(Foto's : De Zakenman)

13032021 Langweer zandhuizen 1 2 213032021 Langweer zandhuizen 1 2 413032021 Langweer zandhuizen 1 2 513032021 Langweer zandhuizen 1 2 6