vvi nijland 1 3 2IDSKENHUIZEN -  VVI heeft in een bar slechte wedstrijd de punten aan Nijland gegeven. De Idskenhuisters verloren  met 1 -3 tegen hekkensluiter  Nijland Wat coach Bas Bijen ook probeerde langs de lijn hij kreeg zijn ploeg niet aan het voetballen en aan de overwinning van Nijland was dan ook niets in te brengen.

VVI was van te voren gewaarschuwd aan de speelwijze van Nijland. De sterk verdedigend ploeg liet VVI komen en wacht sluw op een kansje, VVI kwam in de12e minuut op voorsprong toen Davey Lohman de vrijstaande Thom van Lingen op maat bediende die beheerst de 1- 0 scoorde.   VVI was deze middag niet bij machte om het spel te maken en ging vervolgens geheel in het spel van Nijland mee. Het was dan ook niet verrassend dat Nijland in de 37ste minuut op gelijk hoogte kwam.  Een groot aantal VVI supporters waren al op weg naar de kantine toen Nijland in de slotseconden slap verdedigen van VVI  afstrafte en met 1 – 2 de kleedkamers kon opzoeken.

Het spel werd in de tweede helft nog slechter en VVI gaf niet het idee om er deze middag iets van te willen maken. Het bleef de bal naar voren te schieten met de hoop dat hij door een VVI aanvaller kon worden opgepikt. Nijland bleef loeren op een uitval een afgeslagen aanval van Nijland werd in tweede instantie keihard tegen de binnenkant paal geschoten welke VVI op een niet eens onverdiende 1 – 3 achterstand  bracht een achterstand waar VVI deze middag geen antwoordt had.

Met de overwinning ruilde Nijland de onderste positie aan Veenwouden wat volgende de week de tegenstander is. VVI gaat naar Veenwouden met de bus waar ook een groep supporters mee reizen. Hopelijk komt de bus vol want een twaalfde man zal de ploeg van Bas Bijen en Jilles Postma zeker nodig hebben