09042022 vvi joure 2 1 10De teams van VVI en Sc Joure komen het veld op voor de streekderbyIDSKENHUIZEN – Voetbalvereniging VVI uit Idskenhuizen is de winnaar geworden van de derby tegen Sportclub Joure. De ploeg van Bas Bijen won daarmee ook de tweede wedstrijd in deze competitie. In Joure werd het 1 – 3, zaterdagmiddag in Idskenhuizen werd het 2- 1 voor VVI.

De Idskenhuisters waren niet ongelukkig met deze overwinning en hadden zeker in de eerste helft een fantastisch keepende Jelle Jelsma in doel, die zeker drie keer een achterstand voorkwam.

Het werd meer spannende dan beste partij voetbal waarbij beide doelmannen in de eerste helft een hoofdrol vervulden. Bij VVI was het Jelle Jelsma en bij Sc Joure reserve-goalie Marnix Zandstra in Idskenhuizen zeker geen onbekende. Het spel bleef op en neer gaan en waarbij beide ploegen zich niet verscholen e zeker op de winst speelden. Het was Sc Joure dat het eerst capituleerde toen Davey Lohman in de 32ste minuut handig door de verdediging glipte en Marnix Zandstra passeerde.

In de tweede helft bleef het spannend met voor beide teams kansen. In de 51ste minuut belandde een corner van Joure in één keer in het doel en bracht zo de Jousters, niet onverdiend, op gelijke hoogte. VVI drong aan en Joure had steeds meer overtredingen nodig om Johannes Lindeboom en Davey Lohman te stoppen. Het was dan ook een optelsom van deze overtredingen in het strafschopgebied op Johannes Lindeboom dat in de 84ste minuut tot een terechte penalty leidde .Davey Lohman maakt ook nu geen fout en schoot de bal onhoudbaar achter doelman Zandstra.

Rode kaart
In de slotminuut dreigde de overigens sportieve wedstrijd te eindigen met een vechtpartij. Sportclub Joure zag tot driemaal toe de bal op de doellijn  gekeerd. In dat tafereel schoffelde een Sc Joure-speler schoffelde VVI-speler Lindeboom neer. De Jouster mocht het veld met een rode kaart op zak verlaten.

Komende zaterdag reist VVI af naar Dokkum, waar Be Quick de volgende tegenstander van de Idskenhuisters zijn.