10042022 gorredijk renado 2 1 (2)GORREDIJK - Met een soms bewonderingswaardige strijdvaardigheid is het Renado niet gelukt om de punten mee naar huis te nemen. De Sint Nykster voetballers verloren met 2-1 van Gorredijk en daarmee voorlopig ook de strijd in de middenmoot van de competitie in de derde klasse.

Al bij het inspelen kon je zie dat Renado de kater van vorige week van zich af wilde spelen. De beginfase was dan ook hoopvol . Na vijftien minuten leidde balverlies op het middelveld tot een 1-0-achterstand waar Renado echt geen antwoord op had, Niet dat Gorredijk nou zoveel beter was maar het bleef tot het rustsignaal een beetje achter de feiten aan lopen.

Renado gooide in de tweede helft er een schepje bovenop,  tot irritatie van de Gorredijksters. Alle goede bedoelingen van de Sint Nyksters ten spijt werd nu ook nu in de 60ste minuut een verdedigingsfout afgestraft.  Een hoge bal belandde in het doel. Renado bleef strijdvaardig en onder leiding van de onvermoeibare Frits de Jong bleef Renado druk op Gorredijk zetten. De aansluittreffer kwam echter te laat. Een vrije trap van Ruurd Leenstra trof doel. De slotminuten leverde nog een aantal corners op die geen van allen resultaat opleverde.

Komende zondag mag Renado het thuis weer proberen. Dan is Dronrijp de tegenstander