LAGWEER TERSCHELLING 1 3 2LANGWEER -  Aan de personele problemen van vv Langweer komt maar geen einde. Ook tegen Terschelling was het zaterdag niet anders maar liefst 8 basisspelers stonden niet op het wedstrijdformulier. Deze structurele problemen doen een vereniging niet goed, met alle respect voor de invallers die allemaal stinkende hun best doen. De verslaggever van Langweer begon zijn wedstrijdverslag met ”Het viel nog mee tijdens de wedstrijd  Langweer 1 – Terschelling 1".  Dit kan en was vast niet de bedoeling. Ook niet na de zeperds van vorige keren waarbij Langweer 8 doelpunten tegen kreeg; een nederlaag hoe klein dan ook valt nooit mee.

In de eerste helft ging de strijd gelijk op. Terschelling voetbalde iets beter, maar ook de eilandbewoners creëerden geen kansen. Zij stranden al ver voor de 16 meter voordat ze in de buurt kwamen van Langweer met in het doel de 52 jarige  Gosse Cox. Langweer probeerde het met lange halen naar voren richting Sander Drost zonder erg veel resultaat. Het bleef in de eerste helft 0-0.

Langweer had geen les getrokken uit vorige wedstrijden waarbij in de tweede helft de tegendoelpunten vielen. Binnen 10 minuten stonden de Langweerders met 0 – 2 achterstand. Doelpunten kwamen uit een corner en een aanval uit het boekje waarbij Langweer op snelheid werd geklopt. In de 75ste minuut  werd het nog 0 – 3. De spreekwoordelijke eer kwam in de laatste minuut toen Pieter Bloemendaal werd aangespeeld door Sander Drost en beheerst de 1 – 3 als eindstand op het scorebord aantekende.

Langweer staat stijf onderaan in de 4e klasse en eerlijkheid gebied te zeggen dat het daar ook wel zal blijven staan. Zorg is om de jeugd een kans te geven die hopelijk de handschoen kan oppakken.

Volgende wedstrijd 24 april om 14.30 uur Langweer 1 – De Sweach 1 op sportpark It Tjillân

(Foto’s: De Zakenman)

LAGWEER TERSCHELLING 1 3 1LAGWEER TERSCHELLING 1 3 2LAGWEER TERSCHELLING 1 3 3LAGWEER TERSCHELLING 1 3 4LAGWEER TERSCHELLING 1 3 7LAGWEER TERSCHELLING 1 3 8LAGWEER TERSCHELLING 1 3 9