26022021 vvi vev 67 3 0 2DOKKUM -  In de strijd om een plek in het bovenste rijtje heeft VVI  3 belangrijke punten behaald tegen Be Quick Dokkum. De Idskenhuisters wonnen het duel met 0 – 3 en staan nu op plek vijf.

VVI begon voortvarend uit de startblokken. Na na 5 minuten was het Thom van Lingen die koppend doel trof nadat Jelle de Lange even eerder voorlangs schoot. Na de 0-1 ging de strijd gelijkwaardig op en hielden de ploegen zich in evenwicht zonder echt kansen te creëren. Het was VVI die de stand verdubbelde toen Rudmer Abma een vrije trap van Jitse Lindeboom van dichtbij intikte. Be Quick drong aan maar net als vorige week stond Jelle Jelsma weer een puike partij te keepen en was niet te verschalken deze middag.

Met een 0-2 voorsprong begon VVI aan de tweede helft en na twee minuten was het Johannes Lindeboom die de 0-3 aantekende. Hierna moest Be Quick wel komen en drukte VVI in de verdediging maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen de Dokkumers niet.

Zo werd door VVI, waar vanmiddag flink wat basisspelers afwezig waren maar dan zie je de voordelen van een brede selectie ook meteen, een prachtige overwinning behaald. Voetballend gelijkwaardig, maar een stuk effectiever dan Be Quick Dokkum.

Zaterdag aanstaande speelt VVI thuis tegen Zuidhorn. Wederom een partij welke VVI stevig zich in het linker rijtje kan nestelen

(Foto: Archief De Zakenman)