langweer de swaech 8LANGWEER -  De voetbalploeg uit het watersportdorp heeft zondagmiddag een dik verdiende overwinning behaald. De Sweach werd met  3 – 1 verslagen. Het was Piet van der Weij die na ruim 25 minuten spelen sinds lange tijd de vaste supporters van hun stoel kreeg.

Langweer en de Sweach hielden zich vanaf het beginsignaal redelijk in evenwicht. Een straffe noordoosten wind maakt het voetballen niet gemakkelijker. In de spits dit keer Piet van der Weij, geflankeerd door Sander Drost en Pieter Bloemendaal. Doelman Gosse Cox moest een aantal keren gesterkt en aan de kant van Langweer was het Sander Drost die dichtbij een doelpunt was, maar zijn schot ging naast. In de 26ste minuut werd Piet van der Weij de diepte ingestuurd die beheerst scoorde en Langweer verdiend op een 1 – 0 voorsprong zette. De Sweach drong aan, maar Langweer bleef kalm. De ploeg bleef gevaarlijk met Pieter Bloemendal al man van de passes. Bloemendaal zelf scoorde de 2 – 0 door een combinatie met Sander Drost  en Ferdy Feenstra beheerst afronden en Langweer met een 2 – 0 voorsprong kon rusten.

Met wat omzettingen begon Langweer aan de tweede helft. Het spel bleef net als de eerste helft op en neer gaan. In de slotminuten kreeg Langweer een vrijetrap tegen die achter Gosse Cox in het net verdween en zo de Sweach de aansluiting bezorgde. In blessuretijd werd het nog 3 – 1 voor Langweer door Thomas de Jong.

Op het programma staat op 1 mei de uitwedstrijd tegen Zevenhuizen op het programma.

langweer de swaech 1langweer de swaech 2langweer de swaech 3langweer de swaech 4langweer de swaech 5langweer de swaech 6langweer de swaech 7langweer de swaech 8