renado friesland 1 3 1SINT NICOLAASGA – Renado heeft  donderdagavond een pijnlijk verlies geleden in de inhaalwedstrijd tegen LVV Friesland. De Sint Nyksters stonden al binnen tien minuten op een 0-2-achterstand door missers in de defensie. Het werd op een koud en kil Renadoveld uiteindelijk 1 – 3 voor de Leeuwarders.

De eerste helft begon dramatisch voor de Sint Nyksters. De wedstrijd was nog maar net aan de gang en LVV Friesland scoorde tweemaal uit een vrije trap. De eerste kwam via de lat terug in het veld en iedereen keek ernaar, maar Friesland prikte de bal in het doel. Bij de tweede vrije trap stond de Renado-defensie compleet verkeerd opgesteld en werd de bal in één keer achter doelman Pieter de Vries in het net geschoten. Renado bleef kwakkelen en had de grootste moeite met het fysieke veel sterkere Friesland. Pijnlijk duidelijk werd dat het regieloze Renado een zware avond zou krijgen. Het was Rudi Postma, die vlak voor rust zijn de kleumende Renado weer enige hoop gaf toen hij een prachtige actie over grote afstand van Frits de Jong afrondde en de aansluittreffer scoorde.

Renado begon de tweede helft vol goede hoop. Met veel brutaliteit en inzet zag je de ploeg meer en meer in de wedstrijd komen. Friesland werd onder druk gezet en Renado creëerde kansen.  De kansen werden echter niet benut. Halverwege de tweede helft verkeek de Renado-doelman zich op een vreemde stuiterbal, die over zijn handen in het doel belande en de 1 – 3 betekende. Renado kwam deze klap niet meer te boven en leed een pijnlijke nederlaag.

De ploeg zal de komende wedstrijden alle zeilen bij moeten zetten om niet in de gevarenzone terecht te komen. Komende zondag krijgt de jonge ploeg de gelegenheid tegen Mildam.

Persoonlijk lichtpuntje deze avond was de tweede ster van Rudi Postma. Hij scoorde deze avond zijn 50ste doelpunt in het Renadoshirt en krijgt binnenkort een sterren-polo van Voetbal Nederland.

renado friesland 1 3 2renado friesland 1 3 3renado friesland 1 3 4renado friesland 1 3 5renado friesland 1 3 6renado friesland 1 3 7renado friesland 1 3 8renado friesland 1 3 9renado friesland 1 3 10renado friesland 1 3 11