Renado Nieuweschoot 3 0 3SINT NICOLAASGA _ Een degelijk spelend Renado heeft Nieuweschoot met 3 – 0  verslagen. Nieuweschoot bood met name in de eerste helft de nodige weerstand. Maar na een 1 – 0 ruststand maakte een strijdbaar Renado het in de tweede helft af.

De toeschouwers zagen Renado deze middag strijdbaar voetballen met in het achterhoofd dat puntverlies wel eens vergaande gevolgen konden krijgen. Renado moest alert blijven tegen het Nieuweschoot van Sint Nykster Piet de Winter. In de 9de minuut raakt een uithaal van Rudi Postma de lat en nog geen minuut later strandde zijn schot op de voeten van de Nieuweschoot keeper. Uit een corner was het Jetze Zijlstra wat Renado verdiend op voorsprong kopte. Het zat Renado niet mee: de lat en paal stonden een verdere voorsprong in de weg.

De tweede helft was voor de Sint Nyksters al duurde het tot de 60ste minuut voordat Renado op 2 – 0 kwam. Een goed opgezette aanval tussen Guus Bax en Rowin de Wolff werd door de laatste in het doel geschoten. In de 80ste minuut was het Guus Bax die koppend scoorde na een prima voorzet van Ben Groenendal Timo de Jong had zich zelf kunnen belonen door is de slotminuten zijn de 4-0 te scoren, maar miste maar net.

Met nog 5 wedstrijden te gaan heeft Renado 7 punten voor op Oosterlittens dat op een nacompetitie plaats staat, Met komende donderdag de uitwedstrijd tegel Akkrum en zondag de thuiswedstrijd tegen THOR is het zorg voor Renado om scherp te blijven.