Langweer de Walden 6LANGWEER -  Met een 2 – 1 overwinning op de Walden heeft Langweer de tweede overwinning te pakken. Met nog vier wedstrijden op het programma is rechtstreekse degradatie bijna niet meer te ontkomen. Met slechts 9 punten staat Langweer stijf onderaan in de vierde klasse. De afstand op Black Boys is 7 punten. Dus theoretisch is nacompetitie nog mogelijk.

Langweer begon goed aan de wedstrijd. In de 15e minuut was het Piet van der Weij die Sander Drost de diepte in stuurde en beheerst de doelman passeerde en de 1-0 aantekende. Langweer begon erin te geloven en had een veldoverwicht. De jongere spelers beginnen te groeien aan het niveau. Toch kwam de Walden nog op gelijke hoogte toen Gosse Cox een bal weg stompte en die in de rebound toch nog in het net belandde.

Na de rust enkele omzetting in het elftal waarbij Langweer tal van kansen creëerde, maar het duurde tot bijna de 80ste minuut toen Langweer loon naar werken kreeg. Invaller Thomas de Jong passeerde op snelheid de back van de Walden en klopte ook de doelman van de Walden. In de laatste 10 minuten nog diverse 100 procent kansen voor Langweer, maar de 3 – 1 lukte niet

Het is dan te laat voor een middenmoot positie. Aan trainer Guido Pen de credits die het team met een mix van jong en oud weer aan de praat heeft gekregen.

(Foto’s: De Zakenman)

Langweer de Walden 1Langweer de Walden 2Langweer de Walden 3Langweer de Walden 4Langweer de Walden 5Langweer de Walden 6Langweer de Walden 7Langweer de Walden 8Langweer de Walden 9Langweer de Walden 10