RENADO TRYNWALDEN 4 1 1SINT NICOLAASGA – Het is nog maar enkele jaren geleden dat een groot aantal spelersvan de eerste selectie  aan de hand van heit en mem of pake en beppe naar de trainingen en wedstrijden werden gebracht. Al dat liefdewerk werd zondagmiddag uitbetaald. De wedstrijd Renado Trynwâlden werd met 4 - 1 door Renado gewonnen.

Vier doelpunten waarbij de fans volop genoten en glommen van trots. Zelden is er na de wedstrijd zoveel nagepraat over de over de doelpunten. Om er toch een kwalificatie aan te geven, was de omhaal van Frits de Jong kreeg het predicaat “wereldgoal “ mee. Maar ook het eerste officiële doelpunt van Timo de Jong mocht er zijn. Ook hier een beppe die glom van oor tot oor.

Het was genieten bij het laatste thuisduel van de Sint Nykster. Beide elftalen konden zonder druk spelen. Je zag het plezier waarmee de ploeg van Johan van Slooten in de wedstrijd zat. Het was na 20 minuten toen Stefan de Vries zijn moeder Thea deed opspringen. Hij benutte volop de ruimte op het middenveld en met een enorme uithaal schoot hij de 1-0 in het doel. Het tweede doelpunt was de mooiste en ook hier luid gejuich van mem Antsje die samen met zus Auriella op de oostkant op het bankje positie had gekozen gilden het uit van trots.

In de 75ste minuut was het Timo de Jong die beppe Janny beloonde door trouw de verrichtingen van de beppesizzer te volgen en dat beloonde met zijn eerste officiële doelpunt.

In de allerlaatste minuut was het Guus Bax dat Renado vierde doelpunt scoorde. Ook deze was van hoog gehalte wat thuis op de Westend wel de nodige discussie zal geven, is het dit doelpunt of is die van heit Guus senior nog net iets mooier, Misschien krijgen we het nog eens te horen.

(Foto’s: De Zakenman)

RENADO TRYNWALDEN 4 1 1RENADO TRYNWALDEN 4 1 2RENADO TRYNWALDEN 4 1 3RENADO TRYNWALDEN 4 1 4RENADO TRYNWALDEN 4 1 5RENADO TRYNWALDEN 4 1 6RENADO TRYNWALDEN 4 1 7RENADO TRYNWALDEN 4 1 8RENADO TRYNWALDEN 4 1 9