SINT snvv-vc-058-1-3-1.jpgDe zusjes Bouma uitbundig met elk puntjeNICOLAASGA - Zaterdag 8 oktober stond de tweede thuiswedstrijd van DIJEMAGO dames 1 op het programma. Vc 058 dames 1 stond in de Doniahal als tegenstander tegenover de dames uit Sint Nyk. Vc 058 is dit jaar een nieuwe ploeg binnen de competitie. De trainer is een bekende van de dames; Ron Durge was jaren de trainer van S.N.V.V

Om 18.30 uur ging de wedstrijd van start tegen de Leeuwarders. De dames van Sint Nyk hadden de opslag onder controle en er werden mooie punten gescoord. De set werd gewonnen met 25-20.

In de tweede set lieten de dames niet het niveau zien wat ze kunnen. Door goede opslagen van de tegenpartij was er al snel een voorsprong voor de dames uit Leeuwarden. De servepass kwam niet aan bij de spelverdeelster Else-Lotte waardoor het niveau niet werd behaald wat de dames kunnen. Aan het einde van de set was de strijdlust van de Sint Nyksters weer te zien, met goeie opslagdruk en verdedigingswerk. Op een stand van 22-24 sloeg Nienke een 3 meter aanval, deze werd getoucheerd door te tegenstander. Helaas werd dit niet gezien door de scheids en gaf hij het punt aan de dames uit Leeuwarden. De teleurstelling was groot bij de dames van SNVV. En bleek achteraf ook een kantelpunt te zijn in de wedstrijd.

Tussen set 2 en 3 werd er gesproken dat deze strijdlust moest worden doorgezet naar set 3 en 4.

Echter werden er in deze 2 sets te veel fouten gemaakt aan de kant van SNVV, waardoor de Leeuwarders goeie opslag series en aanvallen lieten zien. De 3de en 4de set werd dan ook verloren met 20-25 en 18-25.

Volgende week spelen de dames van DIJEMAGO S.N.V.V. DS 1 tegen D.B.S. DS 1 om 17.00 uur in Balk.   (Foto's: De Zakenman)

snvv vc 058 1 3 2snvv vc 058 1 3 3snvv vc 058 1 3 4snvv vc 058 1 3 5snvv vc 058 1 3 6snvv vc 058 1 3 7snvv vc 058 1 3 8snvv vc 058 1 3 9