vvi gavc 2 1 12IDSKENHUIZEN – In een aantrekkelijk en spannend duel heeft VVI voor het eerst dit seizoen de volle but behaald, tegen GAVC uit Grouw wonnen de Idskenhuisters het thuisduel met 2 – 1.

VVI was in de eerste helft de betere partij, maar drukte dit niet in doelpunten uit. Ondanks het overwicht had de ploeg van Bas Bijen niet over geluk te klagen toen de Grousters na 15 minuten de paal raakte. De laatste 10 minuten was voor GAVC maar ook zij hadden het vizier niet op scherp zodat er de beginstand op het scorebord bleef staan.

De tweede helft bleef aantrekkelijk en tot de laatste minuut spannend. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. GAVC scoorden de 56ste minuut een doelpunt, maar deze terecht afgekeurd doordat een GAVC aanvaller voor de neus van Jelle Jelsma hem te veel hinderde in zijn werk. In de eerste beste van VVI werd een VVI speler in het strafschop gebied onderuit gehaald wat VVI een penalty opleverde. Deze is door Pieter Wijnja benut.

GAVC schakelde er een tandje bij en de druk op de VVI defensie werd alsmaar groter. De druk leverde de gelijkmaker op. VVI scoorde in hun slotoffensief toch nog de verdiend en winnend doelpunt toen Johannes Lindboom Jan Faber op maat bediende en het winnende doelpunt scoorde.

Met deze drie punten klimt VVI naar de vijfde stek daarbij aantekenend dat enkele ploegen 1 of 2 wedstrijden minder hebben gespeeld.