De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

8K0A7512SINT NICOLAASGA -  Opnieuw stond een thuiswedstrijd op de planning voor de dames van DIJEMAGO SNVV dames 1. Dit keer mochten de dames aantreden voor de wedstrijd tegen het eerste damesteam van Oranje Nassau uit Groningen. Een bekend team van vorig jaar, wat op dit moment op de eerste plaats staat in de tussenstand.

Na de verloren wedstrijd van 14 dagen geleden, waar de Sint Nykster dames hun eigen spelniveau niet wisten te behalen, begonnen ze vol goede moed aan de eerste set. De vechtlust was weer aanwezig, waardoor de teams in deze eerste set meteen gelijk opgingen. Na een paar goede service series en mooie rally’s leek het er even op dat het eerste puntje van de wedstrijd binnen bereik was. Echter trokken de dames uit Groningen in deze set aan het langste eind. Zij wonnen de set met 25-19.

Ook de tweede set lieten beide teams een mooi stukje volleybal zien. Maar met een stand van 17-25 ging opnieuw de setwinst naar de uitspelende ploeg.

Met wat aanpassingen in de opstelling, hoopte coach en trainer Bouwen Bouma het tij te kunnen keren. Maar ook met deze wissels miste net het laatste stukje overtuiging om de setwinst binnen te kunnen slepen. Aan het net en in het achterveld lieten te meiden zien wat ze kunnen. Maar met nog te veel eigen fouten werd de set opnieuw verloren met 19-25.

De vechtlust en overtuiging die de dames in de eerste drie sets lieten zien, miste in de vierde set. De wedstrijd was gespeeld en Oranje Nassau won ook de vierde set. Met een overtuigende 25-13. Hierdoor bleven er helaas geen punten in Sint Nyk. In de tussenstand betekent dit dat SNVV dames 1 op dit moment slechts de 12e plaats haalt.

Aankomende dinsdag staat de volgende wedstrijd alweer op de planning. Dit keer voor de eerste ronde van de bekercompetitie. SNVV neemt het dan op tegen de Stânfries uit IJlst, spelend in de promotieklasse. Naast het strijden voor de volgende ronde in de bekercompetitie, is deze wedstrijd ook een mooie kans om het wedstrijd ritme weer wat te vinden, zodat er de komende wedstrijden hopelijk wat punten in Sint Nyk kunnen blijven.

(Foto's: De Zakenman)

SNVV 1SNVV 2SNVV 3SNVV 4SNVV 5SNVV 6SNVV 7SNVV 8SNVV 9

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?