230211 Volleybal SNVV CSVZwolleNa een weekend rust stond zaterdag 11 februari 2023 een wedstrijd voor de dames van SNVV op de planning tegen de huidige nummer zes van de competitie, CSV uit Zwolle. Na een spannende pot wist het team drie van de vijf de te verdelen punten in Sint Nicolaasga te houden.

De Sint Nykster volleyballers hadden een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd van twee weken eerder. SNVV speelde toen tegen de nummer twee van de competitie, waarvan de dames één puntje wisten te pakken. Ook werd er vorige week gewerkt aan een stukje teambuilding tijdens een uitje naar Thialf. Dit, samen met daarnaast ook nog de terugkeer van de geblesseerde teamgenoten en verse memmen, zorgde ervoor dat het eerste damesteam van SNVV vol goede moed aan de wedstrijd kon beginnen.

De dames begonnen vlekkeloos aan de eerste set tegen CSV-dames `1. Puntje voor puntje leek het erop dat de eerste setwinst al binnen was. Met een ruime voorsprong bleef SNVV hangen op 20 punten, terwijl de dames uit Zwolle langzaam dichterbij kwamen. Met een wissel aan het einde van deze set, was vervolgens het eerste punt van de wedstrijd voor SNVV.

De tweede set startte coach Bouwen Bouma weer met dezelfde opstelling als in set 1. Deze set bleek het de dames van Sint Nyk echter niet zo makkelijk af te gaan. De service van CSV begon beter te lopen, met een minder goede service pass van de thuisploeg. De dames uit Zwolle begonnen hun punten makkelijker te scoren. Het ging lang gelijk op, maar ondanks de wissels kon SNVV de tweede set niet naar zich toe trekken. De ploeg verloor de set met 23-25.

De derde set stonden dezelfde zes dames klaar om te wedstrijd weer om te draaien. De servicedruk en aanvalskracht was weer terug, net als in de eerste set. De set werd gewonnen met 25-16. SNVV kon deze lijn de vierde set helaas niet doortrekken en verloor vervolgens set nummer vier. Dit zorgde voor een tussenstand van 2-2.

Beide teams, gebrand om de wedstrijd te winnen, stonden klaar voor de vijfde set. Met een veilige voorsprong voor SNVV werd er van veld gewisseld. Bij een stand van 13-10 leek de wedstrijd gespeeld. Maar het team uit Zwolle begon weer goed te draaien. Ze kwamen dichterbij, waardoor een wissel voor de thuisploeg weer nodig was. Ondanks de spanning wisten de dames uit Sint Nyk ook de laatste set toch met 15-12 te winnen.

De drie gewonnen punten zijn erg belangrijk voor SNVV-dames 1. Het team draait op dit moment mee in de onderste helft van de ranglijst. Na deze wedstrijd staan de dames op plek 10, genoeg voor een plek voor de P/D-wedstrijden.

De volgende wedstrijd voor SNVV is de kwartfinale van de bekercompetitie. De dames spelen deze wedstrijd op woensdag 15 februari in Zwolle. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op maandag 6 maart in Groningen, gevolgd door een thuiswedstrijd op 11 maart om 18:30 uur. Het damesteam hoopt voor in elk geval de laatstgenoemde wedstrijd weer op een volle tribune.