De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Het doel van SDS in de wedstrijd tegen Oeverzwaluwen in Easterein.Renado was zondag 2 april 2023 de gastheer van Geel Wit van Ameland. Het team wordt getraind door Jan Stuiver, die “vroeger” ook trainer is geweest van Renado, dus dat leverde een gezellig weerzien op. Vooraf kon opgemerkt worden dat Renado, bij winst, goede zaken zou kunnen doen voor wat betreft de stand op de ranglijst, én voor wat betreft de stand in de periode.

Vanaf het beginsignaal van de dienstdoende arbiter voltrok zich een “vechtwedstrijd”. Beide teams speelden niet hoogstaand voetbal, maar beide teams lieten wel zien deze wedstrijd te willen winnen. Dat leverde een vermakende wedstrijd op.

De wedstrijd werd in een hoog tempo afgewerkt, met kansen over en weer. Halverwege de eerste helft beloonde Renado zichzelf: een prachtige, en vooral snelle, aanval werd door Martijn van der Heide beheerst afgerond met een schuiver in de hoek, waarop de Amelander keeper kansloos was.

De thuisploeg kon de voorsprong lang volhouden, vooral als gevolg van de vechtlust van de Renado-spelers én als gevolg van het prima optreden van de Renado-doelman. Hij redde in minimaal drie “een-op-een” situaties zoals het hoort! Als ik neutraal zou zijn geweest, zou ik volmondig zeggen dat Renado gedurende het verloop van de wedstrijd een tweede doelpunt verdiende. Die viel echter niet.

Dan is het tegenhouden totdat het eindsignaal klinkt. Vlak voor tijd gooide Geel Wit er nog een offensiefje uit, en dat leidde uiteindelijk tot een penalty voor de gasten. Deze was keeper Pieter helaas net wel te machtig, waardoor zij de 1 – 1 op het scorebord konden zetten.

In de laatste minuten werd er niet meer gescoord, waardoor dit de uitslag bleef. Positief: Renado voetbalde goed, de inzet was top en alle spelers vochten voor elkaar. Negatief: Renado laat helaas 2 punten liggen en deze punten waren van harte welkom geweest!

Heren voetballers: blijf deze inzet tonen! Op die manier worden de goede resultaten behaald!

Tekst: Peter de Lange
Foto: archief

Lees ook: Geel Wit laat het voor rust liggen

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?