Vlagje van grensrechter bij betaald voetbal in de wedstrijd tussen Jong Heerenveen en Jong Ajax.In de een na laatste thuiswedstrijd tegen Langezwaag, een van de mede-koplopers in de 5e klasse A, begon Langweer goed, maar miste kansen. De balans na vanmiddag is dat de ploeg veel wedstrijden met één doelpunt verschil verliest. Veel nieuwe jongens zijn aan hun eerste seizoen bezig.

Misschien krijgt Langweer het voor elkaar om nog enkele jeugdigen aan zich te binden, dan zit er toekomstmuziek in dit elftal van trainer Germ Huitema en leider Jappie Elzinga, die wel voor humor binnen de ploeg zorgt. Progressie is er zeker, zoals bij de linksback Laas Spannenburg met de beste linkervoet van Langweer en Davey Hendriks ‘de motor’, een genot om naar te kijken. Als Aurelius Faber eens een seizoen fit, dan staat er een gouden duo op het middenveld. Ook Jorn Postma is gegroeid en in Pieter Bloemendaal hebben de Langweerders een ijzersterke spits.

De wedstrijd tegen Langezwaag had Langweer niet hoeven te verliezen (2-3). Al in de derde minuut was er een grote kans voor Sander Drost, maar het is helaas niet zijn seizoen. Hij miste. Langezwaag schoot in de even later min over. Kansen waren er met een vrije trap van Laas Spannenburg die een vrije trap in de handen van de keeper schoot.

Langezwaag ging even later door het oog van de naald. Na een verwoestend schot op doel van Davey Hendriks liet de keeper van Langezwaag de bal los. Voor een leeg doel schiet Sander Drost in alle haast de bal over. Een paar minuten later ging een schot van Davey Hendriks naast.

Een vrije trap in de 21ste minuut levert Langezwaag de 0-1 op. De bal gaat in de muur en belandt op de rechterkant beland. Een voorzet van rechts en de eerste goal zit er in. Een schot over het doel van Jorn Postma en een goede voorzet van Pieter Bloemendaal op Davey Hendriks, die daar ook had mogen scoren, bracht de rust met 0-1.

In de 54e min een voorzet van rechts die in de kluts beland voor keeper Kevin Cox en het is 0-2. In de 56e min een corner van Jorn Postma op het hoofd van onze beste kopper Rik de Jong en de keeper tikt de bal uit de hoek. In de 70e min vervangt Tim de Jong de geblesseerde René Feenstra en Remco Sappé komt voor Jorn Postma.

En dan komt Langweer terug in de wedstrijd door een voorzet van Sander Drost, die door Pieter Bloemendaal word afgrond 1-2. In de 74e min een ongelukkige penalty tegen en Kevin Cox is kansloos 1-3. In de 80e min word Marc de Groot onderuit gehaald en wederom een penalty. Spits Pieter Bloemendaal faalt niet 2-3. In de 86e min een fout van de keeper van Langezwaag op de rand van de 16 meter. Pieter Bloemendaal neemt de vrije trap en raakt de kantine, dat had zeker anders gekund. Daarna fluit de scheidsrechter voor het einde van een wedstrijd die Langweer niet hadden hoeven te verliezen tegen een van de koplopers.

Archieffoto: Noordoost.nl