Akkrum-Renado_scorebord_3-0Het eerste elftal van voetbalverenigng Renado speelde maandag 10 april 2023 uit tegen de nummer vier van de ranglijst, Akkrum 1. Het gros van de bezoekers moest nog binnenkomen toen de eerste goal al viel. Want in de eerste minuut van de wedstrijd legde Akkrumer Emile Vis de 1–0 al in het netje. Ontbrak het de Renado-mannen aan scherpte? Of was onderschatting de boosdoener? We zullen het niet weten. Want ook daarna bleef Akkrum de gevaarlijkste ploeg. Geholpen door de wind, die met hen mee woei, legden ze de ene na de andere aanval op de mat. Vooral hun corners en vrije trappen (in de professionele voetbalomgeving zou men zeggen: trainbare zaken) bezorgden de defensie van Renado veel last. Zo veel last dat Renado ook de 2–0 en de 3 0 nog voor rust toe moest staan.

Na rust had Renado het windje mee. Dan zou je verwachten dat ook de spelers scherp aan de start van de tweede helft zouden beginnen. En dat ze gebruik zouden gaan maken van dezelfde wind die Akkrum in de eerste helft in het zadel hielp. Helaas gebeurde dat niet. Renado bleef te lang de combinaties “over de grond” zoeken. In plaats hiervan had men (zeker achteraf) beter wat opportunistischer kunnen gaan spelen. Dat zat er vandaag niet in. Dientengevolge bleef het bij 3 – 0. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat Renado deze middag dus teleurstelde. Wat de oorzaak daarvan is weet ik natuurlijk niet precies. Toch meen ik me de vrijheid te kunnen permitteren om hier een klein tippie te geven: wellicht een volgende keer een vossenjacht op een woensdagochtend of donderdagmiddag organiseren?

Ik ga er van uit dat een ieder zijn verantwoordelijkheid in deze neemt. Want dan kunnen we met zijn allen nog een paar leuke wedstrijden tegemoet gaan. Jullie kunnen goed voetballen. Laat dat de komende wedstrijden dan ook zien! Begin scherp aan de komende wedstrijden, en straal uit dat de punten jullie toebehoren. Dan gaan we met elkaar nog een mooie voetbalperiode tegemoet!

Tekst: Peter de Lange