De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

De jeugddag van Voetbalvereniging Akkrum op zaterdag 7 juni 2008 werd druk bezocht. Alle jeugdleden deden mee aan uiteenlopende balvaardigheidsspelletjes. Topper was de strijd om de Penaltybokaal, waarbij de spelers penalties mogen nemen met de keepers Michel Geertsma en Mart van Dijk op doel.Het nieuwe sportpark van de voetbalclubs in Sint Nicolaasga, Idskenhuizen en Langweer moet vier velden krijgen: twee in kunstgras en in natuurgras. Daarover hebben de betrokken clubs en de gemeente De Fryske Marren in hun overleg grotendeels overeenstemming over bereikt. Voor de bouwplannen voor een clubgebouw, kleedkamers en andere voorzieningen wordt een professionele partij ingehuurd.

Erik Baas uit Leeuwarden is als adviseur aangetrokken om te helpen bij het opzetten van de nieuwe organisatie, waarin de drie voetbalclubs gaan samenwerken. Met dertig jaar ervaring als adviseur bij de landelijke voetbalbond KNVB heeft hij volgens de stuurgroep Donia voldoende ervaring om dat traject te begeleiden. ,,Hij heeft veel expertise in het begeleiden van samengaande clubs’’, schrijft de stuurgroep in een bericht aan de leden van de deelnemende voetbalverenigingen.

De clubs hebben twee keuzes: of vergaande samenwerking of de oprichting van een nieuwe vereniging. Over de voor- en nadelen vinden momenteel gesprekken plaats. In de nieuwe organisatie is ook plek voor de door hen opgerichte jeugdvoetbalvereniging RVLC.

De drie verenigingen en de gemeente praten al een aantal jaren over samenwerking en de aanleg van een gezamenlijk sportpark. Stuurgroep Donia verwacht binnen niet al te lange tijd met een sluitend advies te komen.

- Meer berichten over de samenwerking op deze link.

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?